Söz Hazırlığım

2.8.16

Merhabalar herkese!

21.05.2016 tarihli sözümü anlatmak bugüne kısmet oldu. :) Sözümüzün hemen ardından gelen bohça götürmesi, bayram süreci, iş değişilikliğim ve nişan hazırlıkları derken bir türlü söz sürecimi yazmaya fırsat bulamamıştım. Şimdi tam zamanı, daha fazla ertelersem sözü, nişanı birlikte yazmak zorunda kalıcam. :)

Öncelikle, her gelin olma yolundaki genç kız gibi bende gece gündüz demeden bol bol araştırmalar yapıp telefonumu screenshotlarla doldurdum. :) Sözden uzunca bi zaman önce bu araştırmalarımı yapıp bir konsept belirledim. En önemli şey bu. Çünkü araştırdığınızda, baktığınız herşey muhteşem ve insan herşeyi istiyor. Bunun içinden çıkmanın yolu ise ilk başta konsepte karar vermek. Benim konseptim pudra ve gümüşün ortaklık ettiği biraz vintage tarzdan esinlenme (direk olarak vintage değil ama ) bir konseptti. Buna göre öncelikle kıyafetlerimize karar verdik. Ben elbisemin modelini internetten buldum ve diktirmeye karar verdim. Çünkü hazır elbiseler, istediğim konsepte ve havaya uygun değillerdi. Elbisemin kumaşını tonunu pudra tonlarda yakaladıktan sonra Çağatay’ın takım elbisesini aldık. Oda gümüşün gerçekten çok güzel ve pudraya çok yakışan bir tonu oldu. Kravat’ınıda aynı şekilde elbiseye uyumlu olarak aldık.   
( Aslında elbisenin artan kumaşından diktiricektik ama kısmete karşımıza aynı tonda hazırı çıkınca uğraşmadık. )

Elbise diktirme süreci oldukça zorlu. En azından benim için öyle oldu çünkü ben ilk defa elbise diktiriyorum. Kumaş seçmek, ona göre güpür bulmak, tonu yakalamak, acaba model olucak üstüme oturucak mı gibi bir sürü karar ve seçim gerçekten zor. Hazır giyime alışmış bir insan olarak bu süreçte buyüzden azıcık stress yaptım  ama deydi J Gerçekten hayal ettiğim gibi bir elbise çıktı ortaya ve çok beğendim.

İkinci ve en önemli hazırlıklardan birisi de süslemeler. Ben süsleme için salonumuzdaki uzun ince konsolumuzu kullanmaya karar vermiştim ve bunu yeterli görmüştüm. Normalde şeker masası denilen bu tarz masalar konsol ve yemek masası dahil edilerek yapılıyor. Banada herkes o çok küçük gelir demişti mesela ama oldu J Salonumuz geniş olmadığı için yemek masasını çıkarttık ve sadece konsolu süsleyerek konseptimizi oluşturduk. Konsol üstündeki gümüş parlak kumaşı, elbisemi aldığım kumaşcıda görüp aldık. Tamda istediğim tarza uydu. Parça kumaş olarak aldık fazlalığını kestik. Üzerindeki iki küçük vazoyu Madame Coco’dan aldım. Genelde bu tarz masalarda daha gösterişli vazolar kullanılıyor ama ben minimal bi konsept seçtiğim için bu tarz bir vazo aldım. Hatta en çok tercih edilen vazo tipi, benim söz çiçeğimin vazosu. Genelde o tarz tercih ediliyor. Vazomun içindeki çiçekleri Eminönün’den aldım. Iki farklı renkte demet şeklinde aldım ve karıştırarak ikisinede böldüm. Şamdanlar teyzemindi, konsepte uyduğunu farkedince hemen kaptım J Şamdanların üzerindeki mumları Ikea'dan aldım. Altındaki çiçekleride öylesine kullanırım biryerde düşüncesiyle almıştım Eminönü'nden. Baktım mumlar şamdanda boş duruyor altlarına yerleştiriyim dedim J Yanlarda duran pembe mumlarda Ikea'dan, altlarındaki mumluklar ise Kavacık Paşabahçeden, onuda tesadüfen gördüm pembe mumlarım açıkta kalmıştı birer şamdan daha kullanmakta istemiyordum. Bunları görünce hemen aldım J

Cakepops ve lokumların durduğu suplalarda aslında Ikeanın dörtlü aynalarından iki tanesi. Köşelerine elimdeki minik çiçeklerden silikonla yapıştırdım. Cakepopslar ise Saniye’min tarifi ve Saniye – Merve kuzularımın el emekleri. Herşeyde emekleri oldu ama özellikle bu cakepops ve lokumlar için çok uğraştılar. ( İnsanın böyle dostlarının olması, pa biçilemez bi değer!)
Evet ne diyorduk? J Cakepopslar el emeği süslemeside dahil olmak üzere, Lokumlarıda biz yaptık. Yani lokumları hazır aldık ama süslemesi bize ait J




Köşede duran ve unutulan, sadece fotoğraflarda çıkan kolonya şişesinide ben süsledim J Şişeyi boş Eminönü'nden bulabilirsiniz. Dışındaki süslemede size kalmış J Ufak mumlarda odamda duruyodu elimde kalan dantel kurdeleyi çevrelerine sarıp masaya getirdim J Önde duran Merve Çağatay plakasınıda Eminönü'nde pleksici de yaptırdım. Onun boyutu bir tık daha büyük olsa iyi olurdu ama tam kestiremeden ölçü verdiğim için böyle oldu. Tepsiyide kendim süsledim. Tepsinin sade halini zaten heryerde bulabilirsiniz. Dışında taş seriler var metre olarak ondan aldım ve iki sıra geçtim. Çiçekleride kendi zevkime göre alıp süsledim. Yükseltici ve makasımı çok önceden yaptırmıştım. Söz kurdelemide Essela Etiket’ten yaptırdım.



Pastamda Eniştem ve Teyzemin söz hediyesi J Modeli internet araştırıp eklemeler çıkartmalar yapıp biz karar vermiştik. Hatta bir nevi çizdik de diyebiliriz J Ne olacak çok emin olamazken, hayal ettiğimizden çok daha harika bir pastayla karşılaştık. Gerek görüntü gerek lezzet olarak muhteşemdi gerçekten!




Ve olmazsa olmaz, damat kahve fincanı J Bu fincan’ı seçerken epey zorlandım hem sade olmalı hem orjinal hem şık derken buna karar verdim. Her detayında özen ve emek var. Gördüğümde de bayıldım zaten! Ayrıca karşınızda konuştuğunuz kişi öyle tatlıki, zorla yapıyormuş gibi değil sizinle sabırla ilgileniyor, sorularınızı yanıtlıyor. Benim için alışverişlerimde bu her zaman çok önemli olmuştur. Hatta lolishoppp bulmamda bu vesileyle oldu. Başka bir hesaptan yaptıracağım ( fiyatı daha uygun ) fincanı kişiyle aramızda geçen konuşma sonrasında ( sanki zorla yapıyormuş gibi bir konuşma geçti! ) anında siparişimi iptal ettim. Tam başka bir yer arıyordum ki lolishoppp ile karşılaştım. İyi ki karşılaştım! Ayrıca kendisi sadece söz fincanı yapmıyor. Bir çok fincan kupa tasarımı var. Bu nişan sürecimde geçsin, çeyizim için çok tatlı şeyler yaptırmak istiyorum J



Bu arada misafirlerimizin kahvelerini dağıttığım tepsiyide kendim hazırladım :)


Gelelim hediyeliklerimize, çikolatamıza, bohçamıza. Hediyeliklerim her ayrıntısıyla el emeği göz nuru. Ne olduğuna gelirsek, bunlar söz mendilleri. İçindeki mendilleri, süslemesini dışının süslemesini kendimiz yaptık. Bu mendillerde de, annem ve arkadaşlarımın çok emeği geçti.



Söz çikolatamızı da Çikolata Atolyesi'nde yaptırdık. Böyle güzel ilgi ve alaka olamaz! J O kadar sıcak o kadar tatlı insanlarki gözüm kapalı tavsiye edebilirim. Çikolatalarımızdanda bi o kadar memnun kaldık tabi süslemesi tam istediğimiz gibiydi ( onuda konseptimize uygun karar verdik ) lezzetleride harikaydı J

Son olarak saç ve makyajımdan da bahsedeyim J En önemli noktalardan biriside o çünkü. Makyajımı Akmerkez  MAC’ de İbrahim Başbuğ yaptı. Saçımı ise Etiler Most – Ünal yaptı. İkisi de gerçekten tam istediğim gibi insanı olduğundan çıkartmayan bir saç – makyaj yaparak beni çok mutlu ettiler :)

Benim söz hazırlıklarım, sürecim ve yaptıklarım böyledi. Bohçamdan başka bir yazıda daha detaylı olarak bahsediyor olucam. Hem söz hemde nişan bohçamı tek bir yazıda paylaşmayı planlıyorum.


Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım bu süreçte olanlara fikir olabilmiştir yazdıklarım. Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen J Bu arada beni Instagram ve Snapchat hesabımdanda takip edebilirsiniz J


Bu bir teşekkürdür; J

Bu süreçte her zaman yanımda olan, sabırla tüm isteklerimi, arzularımı, planlarımı, fikirlerimi dinleyen; bıkmadan usanmadan incik boncuk peşinde benimle koşan, hayal ettiklerimi yapabilmek için hiç anlamadığı şeylerin bile şimdi ustası olan canım sözlüm Çağatay’a, benimle aynı heyecanı paylaşan annelerime, minnak görümceme, desteklerini hiç eksik etmeyen canlarım; Merve’me, Saniye’me, Semra’ma, Arzu’ma, kuzişim Büş’üme, bu güzel pastayı bize hediye eden teyzoşum ve enişteme, koşa koşa gelen geleneksel doğum günü ekibimiz ve Ebruşu’ma ve tabiki bu güzel karelerimizi ölümsüzleştiren eskimeyen dostumuz Cemil’ e vee vee vee aklıma gelmeyen unuttuğumuz kim varsa hepsine çok teşekkür ederiz J  “ Bu yazıda bir vesile olsun J



Benzer Yazılar

11 yorum

  1. Tebrik ederim :) çok sevindim sizin adınıza, yazdıklarınızı yaşıyormuş heyecanıyla okudum tekrar tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boncuk Gözün Günlüğü3 Ağustos 2016 12:04

      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Elbisenin rengine, modeline ve temana bayıldım.Sade ve asil görünüyor herşey mutluluklar dilerim ben Nil bu arada blogunu yeni keşfettim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boncuk Gözün Günlüğü3 Ağustos 2016 12:06

      Çok teşekkürler Nil çok mutlu oldum :)

      Bende de sevgiler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Boncuk Gözün Günlüğü4 Ağustos 2016 16:27

      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Tebrikler canım saçına bayıldım ayrıca :) Topluluğumuzda olduğun için ziyaret etmek istedim ve takibe aldım bende bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boncuk Gözün Günlüğü8 Ağustos 2016 12:17

      Teşekkür ederim :) Bende ziyaret ediyor olacağım :)

      Sil
  5. Damat fincanı çok hoşuma gitti :D Konseptte çok güzel olmuş her şeyde bir emek var Allah tamamını erdirsin inşallah :)) Mutluluklar dilerim 😁 Blogumu ziyaret ederseniz de pek bir sevinirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boncuk Gözün Günlüğü8 Ağustos 2016 12:19

      Çok çok teşekkür ederim :) Amin inşallah :) Seve seve ziyaret ederim elbette :)

      Sil


  6. Damat Kahve Fincanı Süslemesi bu özel gün için çok güzel bir fikir, akılda kalıcı bir hatıra için güzel süslenmiş fincenler şart. püf noktası olarak söyleyeyim fincanı sakın atmayın yıllar sonra başına geçip geçmişi yaad edebilirsiniz.

    YanıtlaSil