El Yapımı Posta Kutusu

13.5.15


Özel günlerde, el emeği göz nuru hediyelere değer verenlerden misiniz? Ben şahsen o kişinin ta kendisiyim. Özel kişilere, özel hediyeler yapmak taraftarıyımdır her zaman. Tabi ki bu her zaman mümkün olamayabiliyor. O fikri düşünmek, denemek, yapamamak, uğraşmak ve bir çok zorlu aşamadan, uğraştan sonra ortaya o şahane hediyeyi çıkarmak…


İşte böyle bir sürpriz;bu hafta çalışma arkadaşım tarafından sevdiceğine yapıldı. Onların hikayesini şöyle bir özet geçmek gerekirse; Serkan ve Burçin birbirine hasret iki aşık. Serkan İstanbul’dan Burçin ise Bursa’dan aşklarına eşlik ediyorlar. Özlem dolu geçen günlere, geçen günlerde Burçin’in ofise yaptığı büyük bir sürprizle ara verdiler. 
Serkan Burçin’e sürprizler hazırlarken, hiç beklenmedik bir şekilde kendisi sürprizlendi aslında :)

Gelelim asıl konumuz; Serkan’ın Burçin için hazırladığı o şahane el yapımı hediyeye. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu hediyenin ana maddesi; derin bir özlem, kelimelere dökülemeyecek bir aşk, derecelendirilemeyecek bir kıymet.

Hediyemizin adı; Burçin’in Posta Kutusu! 

Malzemeler:
-Minik bir posta kutusu
-Boş pos rulosu
-Kurşun kalem
-Cd kalemi



Resimdende anlaşılacağı üzere; Posta kutusu içerisinde pos rulosuna yazılmış bir mektup var. Burada ki detay ve kişiye göre değişkenlik gösterecek olan kısımda; mektubun 7 metreden oluşması.

İlk olarak mektubunuzu cd kalemi yardımıyla yazmaya başlıyorsunuz. Bittikten sonra kurşun kalemi ( siz kalemi kaplayabilir yada aynı görevi görecek farklı bir malzeme kullanabilirsiniz. ) posta kutusunun içindeki genişlik kadar kırıyorsunuz ve yazdığınız ruloyu kaleme takıyor, posta kutusunun içine yerleştiriyorsunuz. Posta kutusunun kapağını kapatıyor; minik bir kilit takıyorsunuz. Burada kilidin görevi; mektup uzun olduğu için okurken ara verildiğinde bir başkası gelip mektubu okumasın diye :) Bir başka seçenek; anahtar olmadan posta kutusunu verebilir sonra da kilidi  farklı bir sürpriz içerisine yerleştirebilirsiniz.

Bu vesileyle Burçin’e nice güzel yaşlar diliyor ve Serkan Seni Çokk Seviyor demek istiyorum :)

Eğer sizde posta kutusu hediyesini yaparsanız; hediyenizi fotoğraflamayı ve facebook yada Twitter’dan benimle paylaşmayı unutmayın, sizin hikayenize de Boncuk Gözün Günlüğü’nde yer vermek isterim :)
  
Kolay Gelsin :)







Benzer Yazılar

0 yorum