Her Derde Deva Sudocrem

10.6.15

Selamlar!

Bugün ki yazımız; kış görünümlü yaz günlerimize gelsin… :) Öyle bir şeyden bahsedeceğim ki; her derde deva belki de hep yanı başımızda olan ama bizim hiç dikkat etmediğimiz bir krem; SUDOCREM!

Kendisiyle tanışalı; 2 sene olmuştur. İnternet üzerinden yaptığım uzun araştırmalar sonucu bulduğum sudocreami, çevrenizde yeni doğan bebekler varsa onların hemen yanı başında sizde görmüşsünüzdür. Çünkü bu kremi, hastaneler yeni doğan bebeklere minicik bir kutu içerisinde veriyorlar. Pişik kremi olarak bilinen Sudocrem aslında bebeklerin pişik dertleri dışında birçok derde deva oluyor. Krem bir bebek kremi olduğu içinde dolayısıyla pişik dışında hiçbir iddiası yok. Ama sonuçları bizzat kendi tarafımdan araştırıldı, denendi, kanıtlandı!

Kısaca yapısından bahsetmek gerekirsede; krem oldukça koyu kıvamlı. Ufacık bir parçası bile kolay kolay yedirilemiyo. Buyüzden de oldukça bereketli bir krem.

Peki ben sudocremi nelerde kullanıyorum;

- Öncelikle, asıl kullanım alanı olan pişikle başlayalım. Biz geçen sene yeni doğan yiğenimde denedik. Gerçekten de çok güzel bir sonuç aldık.

- İkinci olarak yüzüme keseyle hırpaladığım birgün; yüzümde kocaman bir tahriş meydana geldi. İlk aklıma gelen sudocrem oldu; ve sonuç. İki gün içerisinde soydu attı.  (Bir insan neden yüzünü keseyle hırpalar acaba?)


- Bir başka kullanım ise, sönmüş ama iz kalmış sivilceler! Yüzümde ki sivilce izlerine her akşam yatmadan önce sürdüğümde ciddi bir sonuç alıyorum.

- Yeni çıkan sivilce üzerine sürdüğünüzde, anında kurutuyo diyemicem. Ama normal süresinden daha kısa bir sürede sivilceyi kuruttuğu doğru.

- Ve yanık izleri; cildinizin herhangi bir yerinde yanık izi veya yanıp daha sonrasında renk koyulaşması gibi bir durum varsa da; geceleri yatmadan önce sürüp yatabilir ve bunu iki hafta boyunca her gece yaparak çok güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.  Ben sonuçlarından çok memnunum.

Sudocremi; eczanelerde ve Mothercare mağazalarında bulabilirsiniz. Ben eczaneden temin etmiştim. Bende ki; 125 gram orta boy olanı. Fiyatı 27 TL. 

Siz sudocremi daha önce kullandınız mı? Deneyimlerinizi yorum bırakmayı unutmayın lütfen :)

Benzer Yazılar

0 yorum