1 Yaş Doğum Günü Partisi Hazırlıklarımız

23.2.15

Bugün sizlere; çok severek uğraştığım özel gün telaşlarından bahsedeceğim. Normalde 20 Şubat 2014 doğumlu olan yeğenim Elif Sude’nin; bugün 1 yaş doğum günü partisini yaptık.
Doğum hazırlıkları, 40 mevlidi de benim elimden geçmişti. Büyük bir titizlikle her şeyiyle tek tek ilgilendim. Özel gün hazırlıkları benim her zaman çok severek yaptığım; bol detaylı işlerim. Bunun şimdiye dek en güzel en detaylı tecrübesi ise Elif Sude sayesinde oldu (: Elif Sude ailemizin yeni neşesi, tadı tuzu. Haliyle onun için yaptığımız her şey de çok daha büyük bir titizlik oluyor(:

Peki, neler yaptık bir yaş kutlamamızda? Sade ama şık bir konsept belirledik öncelikle. Bu sade konseptin sebebi kesinlikle “annemiz”. Çünkü kendisi, kendi düğünü, nişanı, kınası gibi hazırlıkları da olmak üzere genel olarak sadeliği seven biri (: Bende elimden geldiğince onu dinlememeye çalışsam da yine de sadeliği elden bırakmadık.
Bebek doğum günlerinde, kutlama evde olacaksa ve misafirler içerisinde çocukta fazla yoksa genellikle ağırlık masaya verilmek durumunda kalıyor. Bizde de durum aynen böyleydi. Bu yüzden masa dışında bir hazırlık yapmadık. Bütün ağırlığımız masamızda idi.


Öncelikle, masanın arkasında bulunan boş duvara büyük bir afiş yaptırdık. Renk seçeneklerimiz; pembe, gümüş ve beyazdı. Afişi bu hazırlıklar için araştırma yaparken görmüştüm. Çok beğenince benzerini yaptırdık.

Masa Detayları;

İki adet şamdan normalde de salonun en güzel parçalarından. Masamız gümüş ağırlıklı olunca, onlarında köşeler de şık duracağını düşündüm.
Gümüş çerçeve, evin yılbaşı hediyesiydi. Çok hoşuma gidince, Elif Sude’nin baş harflerinden oluşan bir obje haline geldi. Masa da tamamlayıcı bir etki yarattığını düşünüyorum. İçinde badem şekerlerinin olduğu “şekerlik” de  (nedir adı çıkaramadım şuan (: ) masanın toplu halinde masaya eşlik ediyordu. Düşününce değerlendirmek gerek dedim ve içine mado dan aldığımız pembe, beyaz, gümüş badem şekerlerini yerleştirdik.
Arkada ki kadehler de anne babamızın isimleri yazılı. İçlerinde de pembe beyaz Haribo’nun marshmallowları var. Önde ki kadehler de twitto çubuk krakerlerden var. Peçeteleri koyabileceğim uyumlu bir şey bulamayınca masa da açık serbest bir şekilde iki renk üst üste daha güzel olabileceğini düşündüm.
Yine arkada olan iki tane cam vazoyu elimizde ki fazla tülle kaplayarak önünde de gelişi güzel bir çiçek şeklinde bir toplama yaptım. Birisine Cook Şeker’den aldığım rengârenk horoz şekerleri koydum, diğerine de Elif Sude’nin hediye asasını (:


Sağda en önde duran şişe, 15 yıllık bir konyak şişesi. Onu değerlendirmezsem olmazdı. İnanılmaz şık bir görüntüsü olduğunu düşünüyorum. Masamıza da bire bir uyum sağladığını fark edince, içine nar suyu doldurduk (: Konyak şişesinin önünde ki küçük mantar şişeler ise Elif Sude’nin 40 Mevlidinden kalma. İçlerinde gül suları var. Önlerinde de Elif Sude yazıyor. Misafirlere vermek için hazırladık, masada da hoşuma gidince orada sergilemek istedim.


 Gelelim yiyeceklere;
                Belki sizlere de ilham olur düşüncesiyle neler yaptığımızı da paylaşmak istedim.
Önce artık her özel günde gördüğünüz ve akla direk gelen; Cup cakeler. Gerçekten özel günlerin vazgeçilmezi haline geldiler. Bir de stantları da olunca renk renk daha da bir güzel oluyorlar. Sadece bizim ki sadeydi; çünkü kakaoya alerjisi olan ve gulütensiz beslenmesi gereken bir minik misafirimiz olduğu için böyle tercih ettik.
Lokumlar; annemin bir tarifi. Ama küçük pembe servisleri ve ortalarında ki rengarenk şekerleri ile masa da çok şık ve tatlı bir görünüm oluşturdu.
Havuç topları; görüntüleri çok şık tatları ise inanılmaz lezzetli oluyor. Geri kalanlar ise klasik; poğaça, kısır, makarna salatası ve doğum günü pastamız. (:
Bir de misafirlerimize doğum günümüzden hatıra birkaç ufak hediyeler hazırladık; doğum gününe gelenlere hediye mi demeyin çünkü artık böyle (: Nitekim güzelde oluyor; yakın çevreniz ise sadece gelecekler onlara güzel bir hatıra kalıyor.


Biz karton küçük pembe poşetlerde hediyelerimizi hazırladık. Poşetlerimizin üzerinde Elif Sude etiketi vardı. İçlerinde de; Elif Sude’nin resmiyle etiketlenmiş küçük su şişeleri, minik gül suyu şişeleri, Elif Sude’nin resminden oluşan magnet ve en cezbedicisi; Elif Sude yazılı melekli sabunlar. Bu ara su şişeleri de gül suları gibi masada sergilendi. Misafirler giderken poşetlerine yerleştirdik.
.
Peki, hazırlıklarımız da ki detayların çalışmalarını kimlerle yaptık? Öncelikle afiş, poşet, magnet, su şişesi etiketleri, kürdanlar, çerçeve içi yazısı; İnstagram da görüp tanıştığımız Pinkblue’nun sahibi Aygen Hanım’a ait. Kendisinin şuana kadar ki tüm özel günlerimizde emeği var. Karar aşamasından kargolar elinize kadar olan tüm süreci Aygen Hanım yakından takip ediyor. İstediğiniz her şeyi en güzel şekilde yaptıklarına yansıtıyor ve kendinden de çok şık detayları katıyor. Ben istediğim hiçbir şey de şuana kadar pişmanlık yaşamadım gördüğümde. Her biri özenle hazırlanmıştı. Bu tarz şeylerde güven çok önemli; nitekim en özel anlarımız için yaptırıyoruz ve asla hayal kırıklığı yaşamak istemeyiz hiç birimiz. Aygen Hanım bu konuda gerçekten çok titiz ve çok tatlı bir bayan. Kendisine İnstagram hesabınızdan Pinkblue araması yaparak ulaşabilirsiniz.
Ve sabunlarımız; Elif Sude yazılı sabunlarımızın mimarı Tanem Tasarım. İnstagram ve facebook dan takip edebileceğiniz Tanem Tasarım’ın sahibi Sinem Hanım. Evlilik hazırlıkları içerisinde olmasına rağmen büyük bir titizlikle hazırlamış olduğu sabunlar; gerçekten çok şık ve zarifti. Sosyal medya sayfalarında da gördüğünüzde de fark edecekseniz; Sinem Hanım birbirinden şık kişiye özel sabunlar yapıyor. İnsanın her birinden alıp evin her köşesine koyası geliyor (: Siz de özel günler de sevdiklerinize hediye olarak ne alsam düşüncesine girerseniz; bu kişiye özel sabunlar çok zarif bir seçim olacaktır.





Benzer Yazılar

2 yorum

  1. duru güzelliğin resmedilmiş hali, maşallah çok tatlı :) doğum günü kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  2. Çook teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil