Balmumu Müzesi Ziyaretimizden Esintiler

13.12.14

Bugün sizlere; İstanbul Leventte ki Sapphire alışveriş merkezinin alt katına saklanmış bir bal mumu müzesinden bahsetmek istiyorum.
Belki de duymuşsunuzdur sapphire  cinemapink açıldı. Bizde sinema izlemek için orayı tercih etmiştik. Cinemapink i hep sevmişsizdir. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bunun en büyük sebebi de o kocaman koltukları olsa gerek.Gittiğimiz film ise; Cem Yılmaz’ın filmi olan “Pek Yakında” . Film ile ilgili yorumlarımı daha sonra yapacağım.Konumuza geri dönelim;
         Biz filme 21.45 seansını seçince yaklaşık bir buçuk saat kadar boş bir vakit kaldı. Sapphire oldukça uzun bir bina olmasına rağmen, alışveriş merkezine ayrılan kısmı oldukça sıkıcı geliyor bana. Mağaza çeşitliliğinden midir havasından mıdır bilemedim ama bir türlü ısınamamıştım. Dolası ile birkaç mağaza gezip marketten de suyumuzu şekerimizi aldıktan sonra ne yapacağız demeye başladık. Derken olduğumuz katta ki Zeki Müren’e ait balmumu heykeli bizim dikkatimizi çekti. Biraz incelemeye başladık; ne kadarda ilgi çekici konuşmalarımızın sonunda kendimizi müze girişinde bilet alırken bulduk.
 Müze girişinde size bir rehber tahsis ediliyor. Çok kalabalık olmadığı için hatta bom boş olduğu için bize birebir bir rehber eşlik etti. Öncesinde güzel aksanlı bir genç kız sonrasında da tombiş bir amca. Müzede ki tüm heykelleri tek tek kişilerin özelliklerini, onların hayatlarında ki duruşunu, kimliğini anlatan hikayeleri sizle paylaşıyorlar. Atatürk ile ilgili kısa bir slayt gösterileri ve müze içinde bütün misafirleri bekleyen ufak bir sürpriz var :) Daha sonra sizi heykellerle baş başa bırakıyorlar. Tek tek inceleme ve fotoğraf çekme fırsatınız oluyor. Bir çoğu gerçekten oldukça gerçeğini anımsatıyordu. Sadece Kemal Sunal’a ait heykeli göremediğimiz için üzüldük. O da sıcaktan erimiş; yeri boş kalmıştı. Müzede Elvis Presley’den Fazıl Say’a , Hürrem Sultan’dan Karl Marx’a, Yunus Emre’den Alparslan’a bir çok kişinin heykelini görebilirsiniz. Ücreti de öğrenciler için 10 TL.
 Balmumu müzesinin internet sayfasını ziyaret etmek bilgi almak isterseniz; www.balmumuheykelmuzesi.com



Benzer Yazılar

0 yorum